APR - viritysohjelmat

APR-viritysohjelmat ovat moottoriurheilusta saadulla kokemuksella ja ehdottomalla tinkimättömyydellä tehtyjä erittäin laadukkaita moottorinohjausohjelmia. Vahvan moottoritekniikan tuntemuksen myötä moottorista puristetaan suurin mahdollinen teho asettamatta moottorin kestävyyttä riskinalaiseksi. APR ei koskaan poista tai vähennä moottorinohjauksen sisältämiä moottorin suojaustoimintoja.

APR-viritysohjelma sisältää APR-toiminnot (maailmanlaajuisesti patentoitu EMCS; Enhanced Modular Chipping System), joka mahdollistaa moottorinohjauksen varustamisen jopa neljällä eri ohjelmalla. Eri ohjelmat tarkoittavat vakionkaltaista tai eri oktaaniluvuille tarkoitettua viritysohjelmaa. Toimintoihin on myös mahdollista lisätä vaikkapa ohjelmavaihdon lukitus tai vikakoodien nollaus.

 

 

DSG ja S-Tronic

APR-viritysohjelmat eivät tarvitse vaihteiston ohjelmointia. Bensiinimoottorien vaihteistojen on todettu ongelmitta kestävän 500Nm vääntö ja dieselissä 700Nm. Näin ollen tehonlisäyksen vuoksi vaihteistoa ei ole tarvetta ohjelmoida tai muutoin virittää.

APR-vaihteisto-ohjelmilla on kuitenkit selvät etunsa. Vaihteisto vaihtaa entistä nopeammin ja etenkin veto palautuu vaihdon jälkeen nopeammin. Auton kiihtyvyys siis parantuu. Erittäin urheilulliseen ajoon voidaan valita manuaalitilan olevan aidosti manuaali ilman automaattisia ylös ja alasvaihtoja. Moottori kiertää rajoittimeen kunnes kuljettaja pyytää vaihtamaan vaihdetta tai päästää kaasusta. Lähtöjärjestelmällä ( Launch Control) varustettujen autojen lähtökierrokset voidaan määrittää vapaasti.

Lisäksi APR on pyrkinyt ja erittäin hyvin onnistunut poistamaan vaihteiden turhia vaihtoja etenkin kaupunkinopeuksilla. Suurimpien vaihteiden käyttö taajamissa vähenee ja moottorin käyttö tuntuu luonnollisemmalta. Yksinkertaisesti auton käytettävyys parantuu.